Около 20 000 души, повечето без маски, се събраха в

...
Около 20 000 души, повечето без маски, се събраха в
Коментари Харесай

Около 20 000 души протестираха в Лайпциг срещу коронавирусните ограничения

Около 20 000 души, повечето без маски, се събраха в източния германски град Лайпциг на протест срещу коронавирусните ограничения, предадоха Франс прес и ДПА.

Полицията многократно призова с високоговорители демонстрантите да носят маски и да спазват разстояние от 1,5 м помежду си.

" Настояваме за незабавната отмяна на ограниченията върху основните ни права. Ние сме мирно движение, в което няма място за екстремизъм, насилие, антисемитизъм и човеконенавистни идеи ", заяви един от организаторите на появата на микрофон.



Getty Images/Guliver

Началникът на полицията на Лайпциг Торстен Шулце съобщи, че в социалните медии се пускат призиви за протести с насилие както от десни, така и от леви екстремисти, но добави, че няма данни за прояви на насилие.



Getty Images/Guliver

Провинцията Саксония, където се намира Лайпциг, е смятана за крепост на германската крайна десница, която от години регистрира там най-добрите си резултати, отбелязва АФП.

В понеделник в Германия бяха затворени за четири седмици ресторантите, баровете, кафенетата, музеите, театрите и спортните зали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14604  Рекорден брой новозаразени с ковид регистрира Италия Рекорден брой новозаразени с ковид регистрира Италия  Съединени американски щати с черен връх от 126 000 случая на ковид за ден Съединени американски щати с черен връх от 126 000 случая на ковид за ден  Откриха вирус, сходен на ковид, в изпражнения на прилепи Откриха вирус, сходен на ковид, в изпражнения на прилепи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР