Около 10 000 души са ваксинирани в рамките на пострегистрационното

...
Около 10 000 души са ваксинирани в рамките на пострегистрационното
Коментари Харесай

10 000 доброволци са тествали руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V

Около 10 000 души са ваксинирани в рамките на пострегистрационното изследване на ваксината срещу новия коронавирус " Спутник V ", като близо две хиляди от тях вече са били ваксинирани с втора доза, съобщи пред ТАСС Александър Гинцбург, директор на института " Гамалея ", където бе създадена ваксината.

На 11 август Русия регистрира ваксината, която според руското министерство на здравеопазването осигурява имунитет до две години. В момента са в ход клиничните изпитания на " Спутник V ". В пострегистрационните изпитания участват 40 хиляди души, като десет хиляди от тях ще получат плацебо, вместо ваксина, предава БТА.

Всички доброволци в рамките на изследванията на " Спутник V " може да бъдат ваксинирани до януари, съобщи още Гинцбург.

" Сега първите десет хиляди доброволци бяха ваксинирани с първа доза за месец. Смятам, че към края на януари всички ще бъдат ваксинирани с първа и втора доза и след това...към края на юли-началото на август ще завършат изследванията и резултатите ще бъдат обработени статистически за половин година ", каза той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13145  4-има души от швейцарската армия във Ватикана са инфектирани с ковид 4-има души от швейцарската армия във Ватикана са инфектирани с ковид  Протест с коли против ограниченията за битка с COVID-19 в Мадрид Протест с коли против ограниченията за битка с COVID-19 в Мадрид  Петро Порошенко пребори COVID-19 Петро Порошенко пребори COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР