Ново отлагане на планираните ваксинации в Румъния обяви днес Националният

...
Ново отлагане на планираните ваксинации в Румъния обяви днес Националният
Коментари Харесай

Румъния отлага ваксинацията на хората под 65 години

Ново отлагане на планираните ваксинации в Румъния обяви днес Националният комитет за координация на ваксинационната кампания, съобщава телевизия Диджи24, предава БТА.

Хората под 65 годишна възраст, включително хронично болните, както и служителите от ключови сектори, които трябва да получат първа доза от ваксината в периода между 30 януари и 11 февруари, ще бъдат пренасочени за дата след 16 февруари.

Решението е взето заради недостиг на ваксини, за да може да се спази графикът за поставяне на втората доза.

В съобщение на комитета се посочва, че мярката ще засегне 66 884 души, чиято ваксинация вече е планирана. Лицата над 65-годишна възраст остават с първоначалния график.

" Всяко лице ще бъде уведомено с есемес за датата и часовия интервал, за който е пренасочена ваксинацията, ще получи ново потвърждение по имейла и ще намери необходимата информация в профила си в платформата за записване ", уточни комитетът.

По-рано тази седмица координаторът на ваксинационната кампания д-р Валериу Георгица съобщи, че има недостиг на 117 000 дози ваксина, заради което ваксинацията с първата доза на около 35 000 служители, които осъществяват ключови дейности, се отлага с 10 дни от 28 януари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19078  Лични данни са откраднати от нидерландската стратегия за следене на COVID-19 Лични данни са откраднати от нидерландската стратегия за следене на COVID-19  Европейска комисия утвърди опцията за краткотрайна възбрана на износа на ваксини Европейска комисия утвърди опцията за краткотрайна възбрана на износа на ваксини  Европейски Съюз утвърждава имунизацията на Европейски Съюз утвърждава имунизацията на " Астра Зенека "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР