Новият щам на COVID-19 е вече в България. Доказахме го

...
Новият щам на COVID-19 е вече в България. Доказахме го
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Новият щам на COVID-19 е вече в България

Новият щам на COVID-19 е вече в България. Доказахме го в при осем българи. Предстои да изследваме какво е разпространението на заболяването. Тези пациенти веднага са били приети в лечебни заведения. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и зам.-шеф на НОЩ проф. д-р в предаването „ Панорама “ по БНТ.

Той призова всеки българин, завърнал се от чужбина да се самоизолира за известно време, за да не разпространява заболяването. Освен това да се изследват веднага и да не се движат много навън.

„ Заболеваемостта и смъртността от мутацията на вируса е голяма във Великобритания. За него е доказано, че ваксините действат срещу него. Лошото е, че е по-заразен. Сега всеки 10 болни заразяват 28 “, предупреди той.

Проф. д-р посочи, че новият щам е тръгнал от училищата.

По думите му трябва да се внимава много за южноафриканският щам, защото може ваксината да не му повлияе. Някои от мерките трябва да останата малко по-продължително. Повече от пет души да не се събират на едно място, посъветва проф. Кантарджиев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18712  Лекуват в Лекуват в " Пирогов " двама с английската разновидност на COVID-19  Руснаци може да платят големи санкции за отвод да носят маска в аероплан Руснаци може да платят големи санкции за отвод да носят маска в аероплан  Бой в Народното събрание на Чехия поради ограниченията против COVID-19 Бой в Народното събрание на Чехия поради ограниченията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР