Новият кмет на Букурещ Никушор Дан твърди, че за жителите

...
Новият кмет на Букурещ Никушор Дан твърди, че за жителите
Коментари Харесай

Кметът на Букурещ предупреди жителите на столицата, че ги чака тежка зима

Новият кмет на Букурещ Никушор Дан твърди, че за жителите на румънската столица предстои тежка зима, тъй като системата за топлофикация е " по-лоша ", отколкото преди три-четири години, пише днес в. " Журналул ". Избраният за кмет на местните избори на 27 септември предупреди, че " броят на авариите е много по-голям " и че всичко, което може да направи, е да гарантира, че намесата при аварии ще бъде бърза, предаде БТА.

" Предстои много тежка зима, в която нашата система е много по-лоша, отколкото системата, която имахме преди три или четири години, в смисъл, че броят на авариите е много по-голям и всеки букурещянин е усетил това на собствения си гръб през лятото. (...) тъй като нямаме време, от поемането на мандата до началото на зимата имаме около месец, всичко, което можем да направим, е управление на авариите, да имаме складирани материали, с които можем да се намесим, да имаме екипи, с които можем да се намесим (...) ", каза Никушор Дан пред телевизия РеТеВе (RTV).

По думите му от пролетта може да се премине към замяна на старите тръбопроводи в мрежата за топлофикация.

" При топлофикацията трябва да кандидатстваме за европейските средства, които са предвидени за Букурещ, за рехабилитация на инфраструктурата, за смяна с модерни технологии на тръбопроводите от основния пръстен и да започнем от тази пролет да ги подменяме. Имаме пари до 2020 г. (...) Има тръбопроводи на по 40-50 години. От тръбопровода от 1000 км, който трябва да подменим, е сменен един километър през четирите години на мандата ", каза Никушор Дан, визирайки периода на управление на бившата кметица на Букурещ Габриела Фиря от опозиционната Социалдемократическа партия.

Румънските вестници продължават да публикуват информации, свързани с местните избори. Изборното бюро на Букурещ е отхвърлило контестацията на Социалдемократическата партия (СДП) относно резултата от вота в първи сектор на Букурещ, съобщава " Гъндул ". Изборното бюро е преценило като неоснователно искането на СДП за повторно преброяване на гласовете в първи сектор на румънската столица. Така кмет на този район става кандидатката на алианса Съюз за спасение на Румъния-ПЛЮС Клотилд Арманд, която победи съперника си от СДП Дан Тудораке, информират местните медии.

Информационният сайт Зиаре съобщава, че управляващата Национално-либерална партия (НЛП) ще одобри на заседание днес протокол за сътрудничество на местно равнище с дясната партия " Народно движение ".

Лидерът на НЛП и премиер Лудовик Орбан каза, че на заседание на Изпълнителното бюро днес ще бъде одобрен протокол за сътрудничество на равнище местна администрация с партия " Народно движение ", посочва Зиаре.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12840  Проф. Христова: Част от хората имат клетъчен имунитет против COVID-19 без да са боледували Проф. Христова: Част от хората имат клетъчен имунитет против COVID-19 без да са боледували  Премиерката на Нова Зеландия разгласи, че страната още веднъж е победила ковид Премиерката на Нова Зеландия разгласи, че страната още веднъж е победила ковид  Мадуро пожела скорошно излекуване на Тръмп, само че не пропусна да го назова зложелател на Венецуела Мадуро пожела скорошно излекуване на Тръмп, само че не пропусна да го назова зложелател на Венецуела
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР