Новият вариант на коронавируса не причинява по-тежко боледуване от останалите,

...
Новият вариант на коронавируса не причинява по-тежко боледуване от останалите,
Коментари Харесай

Новият щам на коронавируса не причинява по-тежко боледуване

Новият вариант на коронавируса не причинява по-тежко боледуване от останалите, установи изследване на Здравната служба в Англия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той беше открит в Англия в средата на декември и заради него много държави наложиха ограничения на пътуванията до Великобритания. Още няколко държави съобщиха за случаи на новия вариант на коронавируса.

Английското изследване сравнява състоянието на 1769 заразени с новия вариант и същия брой с т.нар. „ див тип “ на вируса (немутирал). Двете групи са съпоставени едно към едно на базата на възраст, пол, местоживеене и време на теста.

От 42-ма приети в болница, 16 са били заразени с новия вариант, а 26 - с немутиралия. Смъртните случаи за новия вариант са 12 в сравнение с 10 при дивия тип.

„ Предварителните резултати от кохортното изследване не установиха статистически значима разлика за хоспитализацията и смъртността до 28 дни между случаите на варианта и дивия тип “ е изводът на специалистите.

Значима разлика във вероятността за повторна инфекция при новия вариант в сравнение с другите варианти също няма. Процентът на контактните лица с потвърден Covid-19 обаче е по-висок при новия вариант.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17569  Само 15 души с COVID-19 са в болничното заведение в Монтана Само 15 души с COVID-19 са в болничното заведение в Монтана  Доц. Мангъров: Няма да се имунизирам, тъй като имам антитела

Доц. Мангъров: Няма да се имунизирам, тъй като имам антитела  Пристигна първата пратка от китайската ваксина в Турция Пристигна първата пратка от китайската ваксина в Турция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР