Нехуманен случай в Националната кардиологична болница. Лекар върна пациентка, която

...
Нехуманен случай в Националната кардиологична болница. Лекар върна пациентка, която
Коментари Харесай

Лекар отказа преглед на възрастна жена с хронично заболяване в условията на пандемия

Нехуманен случай в Националната кардиологична болница. Лекар върна пациентка, която се оплака от сенна хрема. По думите на потърпевшата, медикът дори я изгонил, съобщава БТВ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7476
От болницата имат друга версия за случая.

1829 станаха потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Заради зачестили проблеми със сърцето 80-годишната Марийка Младенова взима направление за кардиолог. След като научава, че жената е с алергичен ринит, д-р Атанас Генов отказва да я приеме. Казал ѝ да отиде при личния си лекар, въпреки, че точно той я изпраща.

От лечебното заведение посочват, че следват указанията на оперативния щаб и пренасочват пациенти с респираторни симптоми. Освен това в разрез с противоепидемичните мерки, Младенова е упорствала и е отказала да следва указанията на медицинския екип.

Според експерти подобни случаи ще зачестяват, тъй като във време на пандемия усилията не са насочени на първо място към хронично болните.

Междувременно Младенова продължава да се самолекува вкъщи.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7476  Подготвя се Миланска цифрова седмица на модата Подготвя се Миланска цифрова седмица на модата  Ново удължение на някои от ограничаващите ограничения в Москва Ново удължение на някои от ограничаващите ограничения в Москва  Спад в броя на умрелите от ковид в Италия Спад в броя на умрелите от ковид в Италия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР