Неносенето на предпазни маски за лице е сред най-честите нарушения,

...
Неносенето на предпазни маски за лице е сред най-честите нарушения,
Коментари Харесай

Неносенето на предпазна маска е сред най-честите нарушения в Сливенско

Неносенето на предпазни маски за лице е сред най-честите нарушения, установени при проверки от началото на миналата седмица досега, съобщиха от Областния кризисен щаб.

През посочения период служителите на ОД на МВР са извършили 580 проверки на обществени места и в обществения транспорт, при които са съставени 102 предупредителни протокола и 75 акта за неносене на предпазни маски. За това нарушение

Законът за здравето предвижда минимална глоба от 300 лева за физическите лица.

От 9 до 13 ноември инспекторите от Дирекция " Инспекция по труда " са посетили 32 предприятия в областта. При проверките в 8 от тях са установени нарушения на противоепидемичните мерки, за което са издадени предписания. Екипи от Областната дирекция по безопасност на храните са извършили 122 проверки, като 89 от тях са в търговски обекти и заведения и 5 - в предприятия. Дадени са 5 предписания заради неносене или неправилно поставени предпазни маски. 43 са проверките, осъществени от Регионалната здравна инспекция. Издадено е едно предписание.

Отделно служители на ОД на МВР са извършили 2 988 проверки за спазването на задължителната домашна карантина. Нарушители не са установени.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15264  Путин е угрижен от растежа на смъртните случаи от COVID-19 в Русия Путин е угрижен от растежа на смъртните случаи от COVID-19 в Русия  Проучване разкри какъв брой ни пазят маските от ковид Проучване разкри какъв брой ни пазят маските от ковид  Министерски съвет отпуска спомагателни 73 млн. лева за битка с последствията от разпространяването на COVID-19 Министерски съвет отпуска спомагателни 73 млн. лева за битка с последствията от разпространяването на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР