Не знам някой по света да е успял да се

...
Не знам някой по света да е успял да се
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Учените търсят причините за високата смъртност у нас

Не знам някой по света да е успял да се справи с пандемията.

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването Панорама по БНТ.

Лошият здравословен статус на голяма част от българите може би е причината за високата смъртност у нас, коментира той.

Не очаквайте от мен безочлив отговор, че сме се справили с вируса и ситуацията в страната. Никой в света не се е справил. Учените търсят причините за високата смъртност у нас. Вероятно една от причината за това да е влошеният здравен статус на населението. Едва ли има някой, който да се е справил”, каза Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Пролетта вирусът беше абсолютно непознат. Оттогава мина много време. Тъжен факт, е че не се успява да се помогне на всички.
Системата натрупа опит. Никой в Европа през пролетта не знаеше какво представлява коронавирусът, каза Дончев.

Относно мерките за подкрепа той посочи, че всичките системи се пренастройват да работят на други обороти, което е отнело време.

Стремежът ни е да стигнем до всички категории бизнес, каза Дончев.

По отношение на европейските пари в размер на 29 милиарда, Дончев заяви, че много сериозни преговори текат през последните два месеца с ЕК. Основният акцен са хората, включително за икономическото развитие.
Планът трябва да ни помогне да се справим с последствията от кризата. Това е уникален шанс. Икономиката ни трява да стане много дръзка и дигитална, каза той.

„ Формите на подкрепа са коренно различни, по който държавата е инвестирала пари до момента в кризата. През пролетта бе сметка на европейските програми. Сега се наложи цялата система да се пренастрои и да работи на други обороти. Първите пари успяха през май да дойдат след два месеца, сега се надяваме да сме по-бързи”, каза Дончев.

Една политическа сила трябва да участва в изборите само с намерението да управлява, заяви Дончев на въпрос готви ли се ГЕРБ да управлява след изборите.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16995  Близо половин милион британци страдат от нескончаем Коронавирус Близо половин милион британци страдат от нескончаем Коронавирус  Турция записва 26 410 нови случая на COVID-19 за денонощие Турция записва 26 410 нови случая на COVID-19 за денонощие  Смъртните случаи в Дания надвишиха 1000 Смъртните случаи в Дания надвишиха 1000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР