Не закъсняхме с мерките. Ние имаме много ясен и точен

...
Не закъсняхме с мерките. Ние имаме много ясен и точен
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Имаме много ясен и точен план за действие

Не закъсняхме с мерките. Ние имаме много ясен и точен план за действие. Това заяви директорът на болница „ Пирогов “ проф. Асен Балтов в предаването „ Още от деня “ по БНТ.

" Натискът върху системата стана огромен. Има хора, които не са отговорни към живота на околните ", заяви проф. Балтов, визирайки протестиращите, които се разхождат без маски.

„ Напорът към „ Пирогов “ е огромен, за разлика от Инфекциозна болница. Когато здравната система е под натиск най-малкото е да се замислим “, подчерта той, критикувайки медици, които подценяват заболяването.

„ Този път политиците не надделяха. Според разчетите ни броят на новозаболелите ще намалее. Това ще ни даде глътка въздух и ще можем и ние да прекараме хубави празници. Идва и ваксината “, убеден е проф. Балтов.



По думите му е прекалено рано да се предприеме масово тестване на населението, тъй като едва ли повече от 15% са се срещали с вируса. Според директорът на „ Пирогов “ високият брой на заболели у нас е това, че мерките не се спазват.

В 13 отделения в „ Пирогов “ се лекуват Коронавирус болни. 450 лекари се грижат за тези пациенти. Денонощно през болницата минават 200-250 пациента със съмнения за вируса, 30-40 се хоспитализират, стана ясно от думите му.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15714  От Коронавирус умря Васил Мирчев, издателят на От Коронавирус умря Васил Мирчев, издателят на " Мениджър "  Ученици и учители с покъртителен жест към медиците в Мездра Ученици и учители с покъртителен жест към медиците в Мездра  Ето формалната заповед за новите по-строги ограничения против COVID-19 Ето формалната заповед за новите по-строги ограничения против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР