Началникът на родилното отделение в Горна Оряховица д-р Михаил Милатович

...
Началникът на родилното отделение в Горна Оряховица д-р Михаил Милатович
Коментари Харесай

Началникът на родилното в Горна Оряховица осъди прокуратурата за "бебето във фризера"

Началникът на родилното отделение в Горна Оряховица д-р Михаил Милатович осъди на прокуратурата втора инстанция по случая " бебето във фризера ".

Според решението на Апелативния съд в София държавното обвинение трябва да заплати на лекаря сумата от 40 000 лева за неимуществени вреди - накърняване на името му от преди 8 години.

Съдът определи, че името на доктора е набедено от непремерени изказвания на прокурори от Велико Търново, огласили информация по случая.

" След този случай родилното отделение е съсипано ", коментира Милатович пред общественото радио. По думите му отделението не може да се съвземе.

" Колегите още не могат да стъпят на краката си. Единият напусна, другият се пенсионира. Останахме от пострадалите - двама ", допълни той.

Съдебното решение на Апелативният съд в София може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Припомняме, през месец ноември 2010 година 17-годишна ученичка от Лясковец направи преждевременно раждане в родилното отделение в Горна Оряховица.

Бебето беше обявено за мъртво, но след това се появиха съмнения, че то е било живо.
Лекарите бяха задържани и обвинени, че след раждането са обявили бебето за мъртво и са го поставили във фризера с биологични отпадъци.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР