Над 70 процента от румънците смятат, че сриването на икономиката

...
Над 70 процента от румънците смятат, че сриването на икономиката
Коментари Харесай

Ето какво тревожи румънците повече и от коронавируса

Над 70 процента от румънците смятат, че сриването на икономиката представлява по-голяма опасност от епидемията от коронавирус, според проучване на института ИРСОП, цитирано от телевизия Диджи24.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6534
Също 70 процента смятат, че вирусът няма да изчезне, а ще продължи да съществува.

През април мнозинството от населението е успяло да запази стандарта си на живот. Все пак домакинствата започват да отчитат някои притеснения, свързани с изчезването на съществуващ доход (38 процента) или с ефективна или потенциална безработица в семейството (19 процента).

Анкетата сочи, че 44 процента от румънците са обезпокоени от актуалната ситуация, а 8 процента се чувстват потиснати. Доверие изпитват 38 процента, а 10 процента са безразлични.

Румъния ще получи 400 респиратора до две седмици

Същевременно 41 процента от анкетираните смятат, че благодарение на настоящата криза румънците са станали по-солидарни. Само 27 процента обаче имат усещането, че румънците са станали по-добри в този период.

Повече от половината от населението (55 процента) смятат, че правителството си върши работата " добре " или " много добре ", а 36 процента оценяват по този начин дейността на парламента.

Над 80 процента от румънците смятат, че с налагането на карантината държавата е имала за цел да предпази здравето на гражданите, а не да ограничи свободите им.

На въпрос кой би трябвало да управлява, когато ситуацията в Румъния се нормализира, 50 процента са заявили, че биха искали Национално-либералната партия да продължи управлението, а 48 процента са изразили желание за промяна.

Държавата е възприемана като " слаба " или " много слаба " от 75 процента от анкетираните, докато 25 процента смятат, че е " силна " или " много силна ".

Проучването е проведено по телефона с участието на 710 души в периода между 22 и 25 април.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6534  Безработен мигрант в Русия: Ужасно е, не можем да живеем единствено с вода и О2 Безработен мигрант в Русия: Ужасно е, не можем да живеем единствено с вода и О2  Турция изпрати за Съединени американски щати медицински материали за битката с COVID-19 Турция изпрати за Съединени американски щати медицински материали за битката с COVID-19  Безработицата в Испания е повишена до 14,4 на 100 през първото тримесечие Безработицата в Испания е повишена до 14,4 на 100 през първото тримесечие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР