Над 100 са децата, чийто родители работят на първа линия

...
Над 100 са децата, чийто родители работят на първа линия
Коментари Харесай

Над 100 са децата, чийто родители работят на първа линия срещу COVID-19 във Велико Търново

Над 100 са децата, чийто родители работят на първа линия срещу COVID-19 във Велико Търново, съобщи директорът на общинска дирекция " Образование, младежки дейности и спорт " Пенка Игнатова. Данните са подадени от директорите на детските градини след проучване.

В детска градина " Райна Княгиня ", която е определена да приема деца на медици, полицаи, фармацевти, социални работници в срока на ограничителните мерки до 21 декември, са записани 27 деца.

Днес в детското заведение са били 15 деца на възраст от 3 до 7 години. За тях са се грижили три учителки и един помощник-възпитател. Създадена е организация и за вечерна грижа, включително и децата да останат да пренощуват, ако родителите са нощна смяна и няма кой да се грижи за тях. Към детската градина е обособена и занималня за ученици от първи до четвърти клас. Услугата е социална, а не образователна, уточни Игнатова. Родителите на 8 ученици са проявили интерес към този етап.

В детска ясла " Пролет " също е създадена организация за прием на деца до три години. Местоположението на градината и яслата е в кв. " Колю Фичето " - в близост до МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " - болницата с най-голямо натоварване в грижата и лечението за пациенти с коронавирус.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15972  Виетнам записва първи локален случай на предаване на COVID-19 от 89 дни Виетнам записва първи локален случай на предаване на COVID-19 от 89 дни  Коронавирус отделението на Военна болница - Сливен се нуждае незабавно от кислородни концентратори Коронавирус отделението на Военна болница - Сливен се нуждае незабавно от кислородни концентратори  Уелс не разрешава продажбата на алкохол в пъбовете Уелс не разрешава продажбата на алкохол в пъбовете
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР