Мъж на 61 години от поповското село Зараево е диагностициран

...
Мъж на 61 години от поповското село Зараево е диагностициран
Коментари Харесай

Мъж от поповското село Зараево е диагностициран с COVID-19

Мъж на 61 години от поповското село Зараево е диагностициран с COVID-19. Той е имал оплаквания от около седмица, съобщиха от Областния щаб за борба с разпространението в Търговище, ръководен от областния управител Митко Стайков. В селото има още двама души, по-рано установени като заразени с COVID-19. Между случаите няма доказана епидемиологична връзка.

Болният е посетил личния си лекар за преглед, назначава му е графия на белите дробове, след която се установява пневмония. Назначена му е симптоматична терапия, от която се повлиява и към момента няма оплаквания. Въпреки това по свое желание се изследва с PCR-тест в частна лаборатория, който се позитивира на 29 автуст, уточняват от Щаба. Установени са контактните му - общо петима души от семейството. Към днешна дата никой не съобщава за оплаквания в здравословното състояние. На новодиагностицирания и контактните са връчени предписания за спазване на 14-дневна домашна карантина.

За случая са информирани личният лекар на семейството и Районното управление в Попово.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11872  Индия записва рекорден за света брой нови инфектирани с ковид за последните 24 часа Индия записва рекорден за света брой нови инфектирани с ковид за последните 24 часа  Лаборанти в Израел стачкуват поради неприятните условия на труд през пандемията Лаборанти в Израел стачкуват поради неприятните условия на труд през пандемията  Ден на печал в Белица поради двамата лекари - татко и наследник, умряли от COVID-19 Ден на печал в Белица поради двамата лекари - татко и наследник, умряли от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР