Мутирал вариант на коронавируса, регистриран първоначално в Южна Африка, е

Мутирал вариант на коронавируса, регистриран първоначално в Южна Африка, е ...

Южноафрикански вариант на коронавируса за първи път е установен в САЩ


Мутирал вариант на коронавируса, регистриран първоначално в Южна Африка, е бил установен за първи път в САЩ в четвъртък, съобщи Асошиейтед прес.

Южноафриканският вариант е бил засечен при два случая в Южна Каролина. Според медицински представители е почти сигурно, че има и други случаи, които още не са установени. Те са загрижени, че този вариант се разпространява по-лесно, като същевременно е възможно ваксините да са по-слабо ефективни срещу него.

Двата случая са на пълнолетни лица в различни части на щата и изглежда, че между тях няма връзка. Нито един от тях не е пътувал напоследък, обяви департаментът за контрол на здравето и околната среда на Южна Каролина в четвъртък.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 19033 Ваксината срещу COVID-19 на "Новавакс" е показала 60% ефективност при тестове в Южна Африка Ваксината срещу COVID-19 на "Новавакс" е показала 60% ефективност при тестове в Южна Африка СЗО каза, че нейният екип ще посети болници, лаборатории и пазари в Ухан СЗО каза, че нейният екип ще посети болници, лаборатории и пазари в Ухан  От днес изискват PCR тест за влизане в България От днес изискват PCR тест за влизане в България
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg