Може да пламне целият Калофер. Тези 1000 лв. няма да

...
Може да пламне целият Калофер. Тези 1000 лв. няма да
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Масовото ваксиниране няма как да стартира преди Великден

Може да пламне целият Калофер. Тези 1000 лв. няма да ги плати кметът, а ние – данъкоплатците. Този коментира д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекар, по повод празненствата вчера в родния град на Христо Ботев.

Конкретно по темата с разпространението с коронавируса специалистът каза, че няма достатъчно ваксини. Миндов обясни, че заявките за медиците са повече.

Д-р Миндов обясни, че подобен проблем има и в други държави.

Относно масовата ваксинация, специалистът каза, че това не може да стане по-рано от май. Миндов даде пример, че в Италия масовото ваксиниране ще е именно тогава.

" В България масовото ваксиниране няма как да се случи преди Великден. Фазите на ваксиниране са добре разчетени, но никой не е отчел, че няма ваксини. Не може без ваксини, а само с желание. Ситуацията е такава в цяла Европа ", коментира Миндов пред Nova.

Според него, ако ваксинацията започне през май, това ще е по-добре. Според Миндов регулирането на нещата ще е по-спокойно. Ще са ясни и страничните ефекти.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17954  Как би трябвало да използваме безвредно UV лампите за стерилизация Как би трябвало да използваме безвредно UV лампите за стерилизация  Китай сложи под карантина провинция Хъбей Китай сложи под карантина провинция Хъбей  Португалският президент даде негативен тест за ковид и излезе от самоизолация Португалският президент даде негативен тест за ковид и излезе от самоизолация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР