Многократното носене на една и съща маска не препоръчвам. Най-хубави

...
Многократното носене на една и съща маска не препоръчвам. Най-хубави
Коментари Харесай

Експерт показа как да носим правилно маската

Многократното носене на една и съща маска не препоръчвам. Най-хубави са най-евтините хирургична маска за еднократна употреба. Това заяви доц. д-р Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел " Вирусология " в НЦЗПБ

Маската трябва да се поставя плътно над носа, без да покрива очите, разбира се. Около носа трябва да е прилегнала добре. Свалянето на маската трябва да е само за дръжките.

Грешното носене на маска е с открит нос или под братата.

Шлемът обаче предпазва по-малко, потвърди Гломб. Тя напомни, че дезинфекцията на ръцете е приоритет.

Експертът коментира и темата за маските в училище, като отбеляза, че за родителите може да бъде неудобно с маска.

Грешно носене на маска. Снимка БНТ

„ На децата ще им бъде трудно да разбират, добре е да се вижда артикулацията. Въпрос на конкретни обстоятелства е учителите да изберат до каква степен да носят маска, до каква шлем “, обясни тя.

По отношение на ваксината доц. д-р Любомира Николаева-Гломб потвърди за неуспеха във Великобритания.

" За съжаление ваксината на Оксфордския университет е дала страничен ефект на тежък неврологичен ефект, но, за щастие, той е бил установен само при един пациент. Това е ваксината, която е и най-известна ", каза тя.

" След 9 месеца виждаме, че вирусът си заразява наред. С инфекцията ще се приключи когато достатъчно голяма част от хората получи някакъв имунитет, т.нар. колективен. Мисля, че сме още абсолютно далеч ", коментира още Гломб.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12207  Южна Корея със 106 случая на ковид за последното денонощие Южна Корея със 106 случая на ковид за последното денонощие  Австралийският щат Виктория е без нови жертви на COVID-19 за първи път от два месеца Австралийският щат Виктория е без нови жертви на COVID-19 за първи път от два месеца  Германия записва 1407 нови случая на заразяване с COVID-19 Германия записва 1407 нови случая на заразяване с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР