Министър-председателят Бойко Борисов днес ще вземе участие във видеоконференция на

...
Министър-председателят Бойко Борисов днес ще вземе участие във видеоконференция на
Коментари Харесай

Борисов ще обсъди с членовете на Европейския съвет COVID-19 и ваксинацията

Министър-председателят Бойко Борисов днес ще вземе участие във видеоконференция на членовете на Европейския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Акцентът на разговорите ще бъдат действията на Европейския съюз в отговор на пандемията от COVID-19, включително широкомащабното разпространение на ваксини и използването на всички налични инструменти за ограничаване на разпространението на вируса.

По време на срещата Европейската комисия ще представи актуалното състояние във връзка с разгръщането на ваксинациите и начините за гарантиране на бъдещото увеличение на производството и на справедливия достъп до ваксини. Лидерите на страните членки ще споделят своя опит във връзка с провеждането на кампании за ваксинация.

В хода на разговора членовете на Европейския съвет ще обсъдят също евентуален общ подход към сертифицирането на ваксинацията в рамките на ЕС. Освен това те ще разгледат въпроса за сътрудничеството с трети държави във връзка с ваксините.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18611  Британски лечебни заведения замязяха на военна зона поради напора от пациенти с COVID-19 Британски лечебни заведения замязяха на военна зона поради напора от пациенти с COVID-19  Португалия с рекорден брой новозаразени и умряли от COVID-19 Португалия с рекорден брой новозаразени и умряли от COVID-19  Нидерландските управляващи оферират въвеждане на полицейски час за първи път от Втората международна война Нидерландските управляващи оферират въвеждане на полицейски час за първи път от Втората международна война
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР