Миграционният проблем не е партиен въпрос, а приоритет за страната,

...
Миграционният проблем не е партиен въпрос, а приоритет за страната,
Коментари Харесай

Орбан с гневна реч пред унгарския парламент: Унгария не е нито транзитен път, нито бежански лагер

Миграционният проблем не е партиен въпрос, а приоритет за страната, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан пред депутатите в парламента, цитиран от местните медии.

Министър-председателят заяви, че е „ историческа грешка “ от страна на европейския елит това, че се е „ провалил да запази Великобритания в Съюза и да задържи мигрантите извън него. По думите на Орбан, тези които се борят срещу имиграцията са под „ постоянна атака “, един елемент от която е бил доклада на Саргентини, одобрен от Европейския парламент миналата седмица.

„ Документът бе изготвен срещу Унгария, а не срещу унгарското правителство “, настоя Орбан, като добави, че текстът е пълен с абсурди за антисемитизма в Унгария. „ В центъра на съвременния антисемитизъм всъщност е Брюксел, откъдето се финансират антиизраелските политически операции “, посочи унгарският лидер.

Будапеща няма да отстъпи правото си да контролира границите, добави Орбан. „ Няма да допуснем някой да вземе и една йота от правата ни да контролираме границите си “, категоричен бе той, като поясни, че унгарците „ имат повече умения да контролират границата от всеки в Брюксел “.

Премиерът настоя, че унгарските гранични полицаи са „ не само професионалисти, но и патриоти “, които са положили клетва да защитават страната и „ това е нещо, което парите не могат да купят “.

Орбан продължи с това, че „ Брюксел не цели да защити границите на Европейския съюз, а да установи приемна служба, която да менажира
имиграцията, а не да я спре “. „ Унгария нито е транзитен път, нито бежански лагер; ако искаме да се смесим с други култури и цивилизации ние първо ще проведем консултации “, отбеляза той и добави, че няма да насажда „ тази идея на унгарския народ “. Що се отнася до „ националните работи “, опозиционните партии не трябва никога да гласуват срещу Унгария, подчерта Орбан.

Той заяви, че на парламентарните избори преди пет месеца народът е решил да даде своето доверие на правителството и му е дал зелена светлина да продължи със своите семейни, икономически и национални политики, както и да продължи да предприема действия срещу миграцията.
„ Ако не искат да останете заседнали в миналото, съсредоточени върху едни и същи неща, можете да последвате народа “, каза премиерът на опозиционните депутати.

„ Унгария гради икономика, основана на труда, а не на социалните помощи “, обясни премиерът, когато се обърна към икономическите въпроси.

„ Когато има работа, има всичко “, смята той.

В тази връзка той представи данни, според които унгарската икономика е създала 800 хиляди работни места от 2010 година насам, 600 хиляди от които са в частния сектор. Заплатите се увеличават 65 месеца поред, добави той. През второто тримесечие на тази година унгарската икономика е нараснала с 4,8%, което е два пъти повече от средното за ЕС, посочи унгарският лидер.

Орбан увери, че правителството му ще изпълни обещанието си да направи Унгария страна, в която си струва да работиш и да отглеждаш деца. Премиерът е уверен, че Унгария един ден ще е сред петте „ най-добри и устроени “ страни в Съюза.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР