Мерките са леки, но трябва да се спазват, за да

...
Мерките са леки, но трябва да се спазват, за да
Коментари Харесай

Фандъкова: Спазвайте мерките, за да не оставаме вкъщи

Мерките са леки, но трябва да се спазват, за да не се налага да си оставаме вкъщи. Всеки ден ставаме все по-дисциплинирани. От началото на седмицата има само 4 акта за неносене на маски на закрито. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в ефира на БНТ.

Тя уточни, че маските навън трябва да се носят само когато не могат да се осигури дистанция от 1,5 м.

Попитана какво е състоянието на общинските болници, Фандъкова заяви, че то е стабилно, осигурено им е финансиране. " Нашата грижа е в общинските болници да са снабдени с всичко. ", уточни още той.



Фандъкова уточни, че като част от мерките за справяне с пандемията е и пускането на допълнителни влакове на метрото, за да се намали струпването на хора в пиковите часове. " Ще се следи и за маски във вагоните ", каза градоначалникът на София.

Що се отнася до състоянието на столицата, кметът заяви, че се увеличава с 1,4 млн. лева бюджета за осветлението в града, увеличават се и парите за строителството на детски градини. " Нашата работа е да гледаме във всички посоки. Трябва да спазваме правилата, но и да помагаме на икономиката. София е най-голямата икономика в страната, а кризата ѝ се отрази безспорно. Можем да се похвалим, че този месец наетите лица са повече от освободените ", каза тя.



На въпрос за електронното обслужване на общината, тя заяви, че от данъците през удостоверение за детска градина до всички документи издавани от общината могат да се случат онлайн.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13617  Д-р Борис Богов: След месец пациентите с COVID-19 у нас ще набъбнат с най-малко 30% Д-р Борис Богов: След месец пациентите с COVID-19 у нас ще набъбнат с най-малко 30%  Новите случаи на ковид в Германия за първи път надвишават 10 000 Новите случаи на ковид в Германия за първи път надвишават 10 000  Китай заяви за 14 нови случая на ковид Китай заяви за 14 нови случая на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР