Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо кучета

...
Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо кучета
Коментари Харесай

В Дубай използват кучета за откриване на пътници с коронавирус

Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо кучета за идентифициране на пътници, заразени с коронавирус, съобщи порталът Travel and Leisure.

Животните вършат работата си, без да влизат в контакт с пътниците. Пробите се вземат от мишниците на гражданите и се поставят в стоманени контейнери, проектирани така, че муцуните на кучетата да могат да се поберат, без да се нарушава целостта на биологичния материал.

Както твърди Gulf News, ако проба от мирис на човек показва наличието на COVID-19, кучето сяда до нея. След това туристът се изпраща за потвърждение на заболяването с помощта на PCR тест.

В хода на изследванията се оказа, че точността на този метод е 92%.

Дубай отвори за туристи през юли. Пътуващите са длъжни да имат отрицателен тест за COVID-19, получен не по-рано от 96 часа преди пътуване, предава Канал 3.

През юли беше съобщено, че австрийските въоръжени сили са в тестов режим, като учат служебни кучета да идентифицират заразени с коронавирус по миризмата им. Предполага се, че този метод ще позволи издирването на безсимптомни носители на инфекцията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11519  Почти 4900 са новите случаи на ковид в Русия за 24 часа Почти 4900 са новите случаи на ковид в Русия за 24 часа  Броят на жертвите на ковид в Индия надвиши 50 000 Броят на жертвите на ковид в Индия надвиши 50 000  Съединени американски щати надвишиха 170 000 жертви на ковид преди есенния грипен сезон Съединени американски щати надвишиха 170 000 жертви на ковид преди есенния грипен сезон
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР