Медицински стратегии могат да бъдат градени само върху сериозни социални

...
Медицински стратегии могат да бъдат градени само върху сериозни социални
Коментари Харесай

Проф. Костов: Не бива да си позволяваме никаква свобода

" Медицински стратегии могат да бъдат градени само върху сериозни социални мерки, каквито, според мен, успешно се прилагат ". Това каза през БНР проф. Коста Костов - координатор на Медицинския експертен съвет (МЕС) към Министерски съвет.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3747
Той посочи, че според МЕС мерките са успешни, защото " не бива да си позволяваме никаква свобода по отношение на мерките за социална, физическа изолация, защото иначе бихме допуснали епидемията да се разгърне в мащаби, за които здравната ни система не е подготвена и не може да се справи ".

" Всички успешни страни в борбата с епидемията, които минаха преди нас и натрупаха достатъчен опит, успяха само тези, които включиха целия арсенал от възможни мерки. Като започнем от обикновените хигиенни мерки и стигнем до тежката физическа изолация ", обясни професорът.

По думите му това, което се прави като мерки, е " кривата да бъде огъната като върбова пръчка и да се насочи към по-хоризонтално течение ". Това е добра прогноза, акцентира той.

Проф. Костов изрази очакване да не се даде възможност на кривата на заболелите " да скочи с голяма височина ", но посочи, че всичко зависи от спазването на мерките и колко сме дисциплинирани.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3747  Журналистът Андрей Демирев от Испания: В момента ситуацията е най-тежка

Журналистът Андрей Демирев от Испания: В момента ситуацията е най-тежка  Плевнелиев: В България могат да се създават респиратори Плевнелиев: В България могат да се създават респиратори  Бритиш еъруейз желае да редуцира 32 000 работни места Бритиш еъруейз желае да редуцира 32 000 работни места
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР