Макар и бавно и колебливо продължаваме да се движим надолу.

...
Макар и бавно и колебливо продължаваме да се движим надолу.
Коментари Харесай

Доц. д-р Ангел Кунчев: България вече е на трето място по смъртност в ЕС

Макар и бавно и колебливо продължаваме да се движим надолу. Заболеваемостта е 425 на 100 000, което отрежда страната ни на 17 място в ЕС и на 4 на Балканския полуостров. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинг на НОЩ във връзка със ситуацията с COVID-19 у нас и кога започва ваксинацията срещу заразата, предаде репортер на Novini.bg.

" България вече е на трето място по смъртност в ЕС и на първо на Балканския полуостров ", отчете той.

Намалява продължителността на изследваните тестове. Заболеваемостта се движи между 25 – 30%, стана ясно от думите му.

„ Имунизацията върви с доста други съпътстващи действия. Най-важно е колко е дълъг имунитетът. Има електронна система, в която ще се събират данните на всеки един, който е бил имунизиран. Ще се издава универсален код, който да послужи за удостоверяване, че имате направена ваксина. Освен това той ще се уеднакви към европейския “, заяви доц. Кунчев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17291  НА ЖИВО: Проф. Ангелов: С имунизациите ще преодолеем най-тъмните страници в актуалната ни история НА ЖИВО: Проф. Ангелов: С имунизациите ще преодолеем най-тъмните страници в актуалната ни история  Доц. Нина Янчева: Ваксинирането ще ограничи броя на заболелите Доц. Нина Янчева: Ваксинирането ще ограничи броя на заболелите  Смъртните случаи от ковид в Мексико са към този момент над 120 хиляди Смъртните случаи от ковид в Мексико са към този момент над 120 хиляди
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР