Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна в Китай на

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна в Китай на
Коментари Харесай

Мистерията с влака се разплете! Ким Чен-ун изненада всички с неочаквана визита

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна в Китай на тридневно посещение по покана на китайския президент Си Дзинпин, съобщи китайската информационна агенция „ Синхуа “.

Посещението на Ким, което държавните медии потвърдиха, че ще продължи три дни, е неговата четвърта среща на върха със Си. То идва на фона на доклади за напреднали преговори за втора среща на върха между лидера на Северна Корея и президента на САЩ Доналд Тръмп и ще продължи до 10 януари.

Мистериозен севернокорейски влак влезе в Китай! В него може да се вози…

Имаше спекулации, че Ким е влязъл в Китай, след като специален севернокорейски влак е бил забелязан да влиза в Китай. В китайския граничен град Дандун десетки превозни средства и служители за сигурност блокираха пътищата около гарата, преди влакът да премине, съобщи агенция „ Йонхап “.

Южна Корея изрази надежда, че посещението на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун в Китай, което ще се проведе между 7-10 януари, ще повлияе положително на процеса на ядрено разоръжаване и установяването на мир на Корейския полуостров. Това съобщи агенция „ Йонхап “, позовавайки се на представител на Министерството на външните работи на Южна Корея.

„ Правителството на Южна Корея очаква преговорите на високо равнище между Севера и Китай, включително срещата на лидера Ким Чен-ун и президента Си Дзинпин, да допринесат за пълната денуклеаризация и установяването на постоянен мир на Корейския полуостров “, съобщава агенцията.

Дипломатът също така посочи, че Южна Корея ще продължи да полага усилия за ускоряване на процеса на денуклеаризация и ще насърчава дипломатическите дейности между Севера и Юга, както и други страни в региона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР