Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953

...
Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: 170 страни тази година доходът на хората ще се свива

Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, управляващ директор на Международния валутен фонд /МВФ/, заяви на брифинг за български меди, че МВФ прогнозира спад на българската икономика с 4 процента тази година и 6 процента ръст догодина. Тя поздрави всички, които са на предната линия в борбата с пандемията от коронавирус.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5878
Чрез видеовръзка от Вашингтон Георгиева дава основните резултати от пролетните срещи на МВФ и ще отговаря на актуални въпроси за икономиката.
Кризата е безпрецедентна. Никога не се е налагало да спрем икономиката, за да запазим здравето и живота на хората. Не сме имали криза с такава дълбочина от времето на Великата депресия. Прогнозираме, че в 170 страни тази година доходът на хората ще се свива, каза Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. През предишната криза част от света успя да запази ръст на икономиката и да дръпне другите държави към растеж, сега почти всички страни са в рецесия, каза Георгиева. Тя посочи, че не се знае колко време вирусът ще е с нас, кога ще има лечение и ваксина.

МВФ с шокираща прогноза за икономиките в Латинска Америка и Карибите

МВФ прогнозира 3 процента спад на световната икономиката за 2020 година. Ако до средата на годината успеем да се справим с кризата, през 2021 година ще има ръст на икономика от 5,8 на сто, но това ще е частично възстановяване, каза Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Притеснява ни, че ако няма позитиви за ограничаване на пандемията, състоянието на световната икономика може да е още по-тежко. Основният ни приоритет е да се засилят здравните системи навсякъде по света, както и запазването на здравето на хората. Това е трудно, особено там, където бедността е голяма и концентрацията на населението прави трудно ограничаването на общуването.

Вторият приоритет е да се защити икономиката - настояваме да се положат повече усилия да не фалират фирми и да не се увеличава безработицата, каза Георгиева.

Кристалина Георгиева разкри каква сума ще е необходима, за да се задвижи отново световната икономика

Третият приоритет е да се готвим за възстановяване на икономиката. Най-голямата опасност са масовите банкрути, увеличаване на безработицата и на неравенството, и оттам - увеличаване на социалното напрежение. Затова днес трябва повече финансова мощ, каза Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Икономиката на знанието печели от тази криза, имаме възможност за преминаване към Интернет обучение, да излезем от " кеш икономиката " към дигиталното плащане и към електронно правителство, а тези неща са в интерес на всички, каза Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, цитирана от БТА.

МВФ прогнозира спад на българската икономика от 4 процента тази година и ръст 6 процента през 2021 година. България взе рано решителни мерки за ограничаване на епидемията и за защита на икономиката и на здравната система, каза Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Може, обаче, да се направи повече и не се колебайте за това, каза тя.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5878  Круизния транспортен съд Круизния транспортен съд " Коста Делициоза " дебаркира в Барселона след 5-седмична карантина в морето  Унгария уголемява поддръжката за бизнеса, ударен от пандемията Унгария уголемява поддръжката за бизнеса, ударен от пандемията  Броят на умрелите от COVID-19 за денонощие в Испания падна под прага от 400 души Броят на умрелите от COVID-19 за денонощие в Испания падна под прага от 400 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР