Кризата с новия коронавирус е по-лоша от японското нападение срещу

...
Кризата с новия коронавирус е по-лоша от японското нападение срещу
Коментари Харесай

Тръмп: Кризата с коронавируса е по-лоша от Пърл Харбър и атентатите на 11 септември

Кризата с новия коронавирус е по-лоша от японското нападение срещу Пърл Харбър и атентатите на 11 септември, заяви днес президентът на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, цитиран от Франс прес и ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7377
" Това е по-лошо от Пърл Харбър. Това е по-лошо от Световния търговски център ", каза Тръмп в Овалния кабинет в Белия дом.

Той имаше предвид изненадващата японска атака срещу американската военноморска база на Хавайските острови на 7 декември 1941 г., при която са били убити 2400 човека, и терористичните актове в САЩ на 11 септември 2011 г., взели близо 3000 жертви, предава БТА.

" Никога не е имало нападение от подобен характер. И коронавирусът не трябваше никога да идва в Съединените щати ", каза американският президент и потвърди желанието си да " отвори отново страната ".

Тръмп отново хвърли вината за пандемията върху Китай.

" Вирусът трябваше да бъде спрян в Китай. Той трябваше да бъде спрян направо в източника, но това не стана ", каза той.

Президентът на САЩ обяви, че в крайна сметка няма да закрие работната група към Белия дом за коронавируса, а ще я реорганизира.

" Не бях осъзнал колко популярна е кризисната клетка ", каза той и допусна, че до понеделник в екипа може да бъдат включени още двама-трима души.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от новия коронавирус страна в света. Починалите в страната вече са 73 497 от общо 1 248 849 регистрирани заразени.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7377  Близо 280 умряли във Франция от новия ковид през последното денонощие Близо 280 умряли във Франция от новия ковид през последното денонощие  Руският и английският външни министри се съгласиха, че е належащо да бъде усъвършенствано двустранното съдействие Руският и английският външни министри се съгласиха, че е належащо да бъде усъвършенствано двустранното съдействие  Някои американски щати вършат неточност, като рестартират своята стопанска система, съобщи губернаторът на Ню Йорк Някои американски щати вършат неточност, като рестартират своята стопанска система, съобщи губернаторът на Ню Йорк
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР