Коронавирусът не е опасен при къпане в морето заради разрушителното

...
Коронавирусът не е опасен при къпане в морето заради разрушителното
Коментари Харесай

Експерт: В морето не можете да се заразите с коронавирус

Коронавирусът не е опасен при къпане в морето заради разрушителното въздействие на солената вода и на ултравиолетовите лъчи върху липидната му обвивка, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10608
" Солената вода разрушава липидната обвивка на вируса, а ултравиолетовите лъчи го инактивират, тоест на плажа и в морето коронавирусът не е опасен ", каза руският педиатър, инфекционист и ваксинолог Евгений Тимаков в тв предаване по " Първи канал ".

По-рано експертът от Центъра по молекулярна диагностика към руската служба за защита на потребителите Михаил Лебедев заяви, че при къпане в открити водоеми не е възможно да се заразим с новия коронавирус заради въздействието на слънчевите лъчи, които са пагубни за него.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10608  Лондон изпадна като туристическа дестинация от топ 10 на европейските градове Лондон изпадна като туристическа дестинация от топ 10 на европейските градове  Ново лекарство понижава доста риска от развиване на тежка форма на COVID-19 Ново лекарство понижава доста риска от развиване на тежка форма на COVID-19  Израелските медицински сестри оповестиха стачка в разгара на пандемията Израелските медицински сестри оповестиха стачка в разгара на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР