Който бъде хванат да не носи маска на обществено място

...
Който бъде хванат да не носи маска на обществено място
Коментари Харесай

Властите във виетнамския град Хошимин ще глобяват хората, които не носят маски

Който бъде хванат да не носи маска на обществено място в най-големия по население град във Виетнам, Хошимин, ще бъде глобен. Мярката влиза в сила от утре, а целта е да бъде овладяно разпространението на коронавируса. Това съобщиха виетнамските държавни медии, цитирани от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11135
" Носенето на маска е много проста, но ефективна мярка за превенция на COVID-19, затова хората, които не я прилагат, създават риск от инфекция и това е опасно и за околните ", каза кметът на Хошимин Нгуен Тхиен Нян. " Трябва да се противодейства на този вид нарушения ".

Отказ на пътник да си сложи маската в самолета доведе до меле

Новото правило влиза в сила с разпореждане на председателя на Народния комитет на Хошимин Нгуен Тхан Фон, съобщава днес изданието " Дан Чи ".

За носенето на маските ще следи полицията. Тя ще налага и глобите - в еквивалент на до 13 долара. Носенето на маски на обществени места във Виетнам в момента е задължително. Целта е да бъде предотвратена втора вълна на коронавируса.

По оценки на полицията в Хошимин обаче около 20 процента от населението продължава да не носи маски на обществени места.

След нов епидемичен взрив в крайбрежния град Дананг в края на юли броят на новите инфекции расте с бързи темпове и Виетнам регистрира и първите си смъртни случаи, свързани с COVID-19. Днес починаха още двама пациенти със заболяването, с което общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавируса, стана осем. Тринайсет пациенти остават в критично състояние, съобщи днес виетнамското министерство на здравеопазването. Заразените към днешна дата са общо 652, предаде БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11135  Д-р Симидчиев с значим съвет за стопиране на болестта Д-р Симидчиев с значим съвет за стопиране на болестта  Изолират инфектираните с COVID-19 в старческия дом край Варна

Изолират инфектираните с COVID-19 в старческия дом край Варна  В Москва за денонощие са умряли 12 пациенти с ковид В Москва за денонощие са умряли 12 пациенти с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР