Китай съобщи днес за 16 нови случая на коронавирус през

...
Китай съобщи днес за 16 нови случая на коронавирус през
Коментари Харесай

Най-високият брой на нови случаи в Китай от три седмици насам

Китай съобщи днес за 16 нови случая на коронавирус през последното денонощие, най-високия брой от три седмици насам, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8753
В изявление на здравните власти се посочва, че всички нови случаи са внесени от чужбина. Единайсет от тях са установени в провинция Съчуан. Местните власти съобщиха, че става дума за пътници, пристигнали от Египет. Други шест асимптоматични случая били установени сред пасажерите от същия полет. Китай не смята асимптоматичните случаи като потвърдени случаи на Ковид-19, отбелязва агенцията.

Нови случаи на коронавирус в Китай

В град Ухан, откъдето се разпространи пандемията, за първи път от 1 април не беше установен нито един асимптоматичен случай, съобщиха местните власти, цитирани от ТАСС.

От 15 до 24 май в Ухан беше проведено масово тестване на цялото население на града. Бяха събрани около 9 милиона проби от 6,5 милиона жители. В хода на тестуването бяха установени 218 случая на протичане на болестта без симптоми.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8753  В Съединени американски щати бяха регистрирани 598 нови жертви на ковид за едно денонощие В Съединени американски щати бяха регистрирани 598 нови жертви на ковид за едно денонощие  Абу Даби се изолира за една седмица поради ковид Абу Даби се изолира за една седмица поради ковид  Броят на доказаните случаи на ковид в Бразилия надвиши половин милион Броят на доказаните случаи на ковид в Бразилия надвиши половин милион
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР