Китайската провинция Хубей, която до неотдавна беше епицентърът на епидемията

...
Китайската провинция Хубей, която до неотдавна беше епицентърът на епидемията
Коментари Харесай

Китай обяви провинция Хубей за регион с ниска епидемиологична опасност

Китайската провинция Хубей, която до неотдавна беше епицентърът на епидемията от COVID-19, вече е регион с ниска епидемиологична опасност. Това съобщи местният комитет по хигиена и здравеопазване, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5771
Провинцията получава този статут след нормализирането на ситуацията в столицата й Ухан, където на един от пазарите бяха установени първите случаи на заразяване с новия коронавирус в края на миналата година.

Нулевият пациент с COVID-19 е работил в лаборатория в Ухан?

Над два месеца провинцията бе в принудителна изолация заради пандемията. Транспортните връзки с останалите региони на Китай обаче вече са възстановени, с подкрепата на властите се нормализира и икономическата дейност.

Някои ограничителни мерки все пак остават в сила, включително правилата за поведение на гражданите на обществени места. Според официалната статистика от края на декември 2019 г. в Хубей с коронавируса са се заразили над 68 000 души, от които около 63 500 са оздравели. Починалите са 4500.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5771  Вече близо 1050 моряци от самолетоносача Вече близо 1050 моряци от самолетоносача " Шарл де Гол " са инфектирани с COVID-19  Заразените с COVID-19 у нас са 878 Заразените с COVID-19 у нас са 878  Проф. Асен Балтов: След 10 дни ще забележим резултата от великото преселение на софиянци

Проф. Асен Балтов: След 10 дни ще забележим резултата от великото преселение на софиянци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР