Като недостатъчни определят експертите новите мерки, обявени от президента Реджеп

...
Като недостатъчни определят експертите новите мерки, обявени от президента Реджеп
Коментари Харесай

Експерти настояват за 2 седмици локдаун в Турция

Като недостатъчни определят експертите новите мерки, обявени от президента Реджеп Тайип Ердоган, за борба с разпространението на Ковид-19 в Турция, пише турският печат днес, цитиран от БТА.

" Решението е 14-дневна пълна карантина ", отбелязва в заглавие по темата в. " Карар ". Вестникът пише за " пандемично цунами ", което е заляло цяла Турция и е наложило въвеждането на новите ограничения. Според специалистите обаче настоящите мерки са недостатъчни и няма да помогнат да бъде прекъсната веригата на Ковид-19. Експертите препоръчват незабавно да бъдат направени стъпки, които да дадат резултат, и призовават за двуседмичен локдаун, пише още " Карар ".

Призив за обявяване на 14-дневна забрана за излизане навън отправи вчера към управляващите в страната и лидерката на опозиционната " Добра партия " Мерал Акшенер, пише " Сонсьоз ". По нейно мнение предприетите към момента мерки са недостатъчни и " половинчати ", а правителството трябва да се вслуша в експертите и учените по този въпрос, отнасящ се до общественото здраве.

Здравният министър Фахреттин Коджа от страниците на същото издание обясни, че въвеждането на новите мерки в Турция е било неизбежно на фона на картината с разпространението на коронавируса в цялата страна.

Според в. " Тюркийе " Турция е преминала към " период на поетапни ограничения " с цел възпиране на разпространението на вируса, като ако сегашните мерки не проработят, ще последват по-строги ограничения в страната.

" Първият изпит е след две седмици ", гласи заглавието на публикацията на " Тюркийе ". Вестникът уточнява, че веднъж на две седмици ще бъде правен анализ на резултатите от въведените ограничения и според това ще бъдат взимани по-нататъшните решения. " Ако след две седмици разпространението на коронавируса не намалее, ще бъдат въведени нови мерки ", пише изданието, според което е на дневен ред и евентуално разширяване на частичната забрана за излизане, която сега важи за уикендите, през всички дни на седмицата.

" Не радикални, а недостатъчни " - така определя в заглавие въведените ограничения в. " Биргюн ". Макар че министър Коджа нарече " радикални " частичните мерки, според специалистите ограниченията са недостатъчни, пише вестникът. Изданието цитира мнението на председателката на Турския лекарски съюз Шебнем Финджанджъ, според която въведените мерки няма да възпрат пандемията. " Ковид-19 не се активизира само нощем. Затова забраната за излизане навън през нощта е безсмислена ", казва тя, настоявайки за строги ограничения на цялата социална активност в страната.

Обявените нови мерки за възпиране на разпространението на коронавируса включват частична забрана за излизане навън през уикендите в часовете извън интервала между 10.00 и 20.00 часа; ограничения за излизане навън през деня за лицата на възраст 65 години и нагоре и за лицата под 20 години, с изключение на работещите; работно време на търговските центрове, магазините за хранителни стоки, фризьорските салони само в интервала между 10.00 и 20.00 часа; затваряне на кината, концертните зали, театрите, спортните салони; въвеждане на дистанционно обучение за учениците до края на годината. Съгласно новите мерки, които влизат в сила от вечерта на 20 ноември, ресторантите ще предлагат или доставят само храна за вкъщи.



ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15307  Фандъкова: Наближават празници, само че ограниченията в София не трябва да се отслабват Фандъкова: Наближават празници, само че ограниченията в София не трябва да се отслабват  Доц. Кунчев: Или съблюдаваме ограниченията, или минаваме към по-строги Доц. Кунчев: Или съблюдаваме ограниченията, или минаваме към по-строги  Япония означи нов връх по брой на инфектираните за 24 часа Япония означи нов връх по брой на инфектираните за 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР