Карантина по райони ще може да бъде прилагана в Турция

...
Карантина по райони ще може да бъде прилагана в Турция
Коментари Харесай

Карантина по райони - нова мярка за борба с COVID-19 в Турция

Карантина по райони ще може да бъде прилагана в Турция с цел овладяване на разпространението на новия коронавирус, съобщава днес турският в. " Тюркие ". Това ще става с решение на валиите (окръжните управители) на няколко окръга в зависимост от епидемиологичната обстановка по райони. Решението ще бъде взимано в координация с вътрешното министерство на страната, предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3132
Евентуална пълна забрана за излизане навън, която да е в сила в цяла Турция, ще бъде преценена като последваща мярка съобразно резултатите от предприетите досега действия. Според правителствени представители, цитирани от вестника, страната навлиза в най-критичната седмица. " Животът всъщност е достигнал точка на замръзване. Сега е време за ниви, лозя и градини. Ако животът спре и там, това ще доведе до съществени проблеми ", предупреждават източниците, цитирани от " Тюркие ".

Турция обяви 1815 нови случая на коронавирус за едно денонощие

В. " Айдънлък " съобщава за кампания в социалните медии за очерняне на специализирания Научен съвет, съставен в Турция за борба с коронавируса. Вестникът обаче заявява подкрепа за експертите в съвета от името на " служители и работодатели, учени и здравни работници, хора на изкуството и юристи, жени и младежи ".

Пред вестника един от членовете на Научния съвет - проф. Атеш Кара, коментира, че в момента страната не се намира на етап забрана за излизане навън. Той обясни, че новите ограничителни мерки се взимат според числата на статистиката и хода на развитията в Турция. " Ако видим, че не се справяме, тогава ще заявим, че непременно трябва да бъде въведена цялостна забрана за излизане ", посочи той.

Ердоган призова турците да се поставят под карантина

" Хем им ръкопляскаме, хем им спираме парите ", пише в заглавие в. " Сьозджу ". Според критичното към властта издание управляващите не само са забравили за споменатата преди добавка към заплатите за медиците на първа линия, но и са оставили в затруднено положение семейните лекари. Председателят на Федерацията на семейните лекари д-р Йозлем Сезен твърди, че заплатите на семейни лекари, които са в 14-дневна карантина, защото са се заразили или има съмнения, че може да са се заразили с коронавирус, се орязват съобразно дните, през които не са били на работа.

В. " Милят " призовава младежите да не излизат, защото именно те крият най-голям риск от " суперинфектиране ". Според микробиолога д-р Ипек Ада при младежите е по-висок рискът да бъдат вирусоносители, но те пренебрегват опасността, понеже са млади и не се страхуват, че може лично да пострадат. Така, предупреждава тя, поставят под заплаха цялото си обкръжение.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3132  В Съединени американски щати позволиха потреблението на хлороквин в лечебни заведения В Съединени американски щати позволиха потреблението на хлороквин в лечебни заведения  Захариева: Животът и здравето са по-важни от една екскурзия

Захариева: Животът и здравето са по-важни от една екскурзия  Петима служители на реда са инфектирани с COVID-19

Петима служители на реда са инфектирани с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР