Италия, Германия, Франция и Нидерландия са подписали договор с фармацевтичната

...
Италия, Германия, Франция и Нидерландия са подписали договор с фармацевтичната
Коментари Харесай

Италия, Германия, Франция и Нидерландия са подписали договор с АстраЗенека за ваксина срещу коронавируса

Италия, Германия, Франция и Нидерландия са подписали договор с фармацевтичната компания АстраЗенека (AstraZeneca) за доставка на ваксина срещу коронавируса за европейските граждани. Това съобщи днес италианският здравен министър Роберто Сперанца, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9274
Договорът е за 400 милиона дози от ваксината, която е разработена съвместно с Оксфордския университет. Експерименталната фаза на препарата вече е напреднала и се очаква да завърши през есента, уточни Сперанца в пост във Фейсбук.

ЕС ще купи предварително до шест обещаващи ваксини срещу COVID-19

Първата партида от ваксината ще бъде на разположение до края на текущата година, допълни той.

Европейската комисия получи вчера мандат от правителствата на страните членки да договаря закупуването на обещаващи ваксини срещу COVID19, но не се знае дали ще има на разположение достатъчно пари, посочи еврокомисарят по здравеопазването, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9274  Предградие на Пекин във боен режим в опит да ограничи ново огнище на ковид Предградие на Пекин във боен режим в опит да ограничи ново огнище на ковид  Швеция записва над 51 000 инфектирани с ковид Швеция записва над 51 000 инфектирани с ковид  За ограничение на пътуванията прикани регионалният шеф на Търговище след новите случаи на инфектирани Коронавирус - 19 в района За ограничение на пътуванията прикани регионалният шеф на Търговище след новите случаи на инфектирани Коронавирус - 19 в района
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР