Искам да съобщя за ощ един потвърден случай на коронавирус

...
Искам да съобщя за ощ един потвърден случай на коронавирус
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обяви още един потвърден случай на COVID-19 у нас

Искам да съобщя за ощ един потвърден случай на коронавирус у нас, с което общата бройка на заразените става 458 души. В следващото денонощия най-вероятно ще излязат още положителни проби. Иначе в началото на първите случаи възрастовата граница беше доста ниска, но сега се очаква тази възрастова граница да се повишава. Все пак искам да уточня, че говорим за заболяване с широка възрастова граница, така че всички трябва да спазват правилата. Това заяви в ефира на bTV проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като от Националния оперативен щаб.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3852
Мога да кажа, че засега Господ ни помага, вървим доста добре. По отношение на пика очаквам той да настъпи към края на този месец, след Великден, посочи проф. Кантарджиев и допълни, че имунизирането с БЦЖ ваксина не е гаранция, че няма да се зараздим с коронавирус.

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Съпътстващите заболявания на хората в напреднала възраст са много опасни за тях, ако се инфектират с вируса. Инхалациите впрочем са нещо хубаво, тъй като укрепват лигавицата, предизвикват отхрачване на белодробното дърво. Те са едно добро средство за укрепване на дихателната система, обясни той и още веднъж напомни са спазваме хигиена на ръцете и да носим маска, тъй като тя в действителност ни предпазва.

Симптомите на коронавирус идват постепенно. Първо се започва от горните дихателни пътища, настъпва дразнене на гърлото, кашлица, зачервени очи и накрая е затрудненото дишане, когато не ти стига въздухът, коментира проф. Кантарджиев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3852  Унгария съобщи, че е жертва на лов на вещици в ЕНП, 13 нейни членки желаят изключване на ФИДЕС Унгария съобщи, че е жертва на лов на вещици в ЕНП, 13 нейни членки желаят изключване на ФИДЕС  Захариева прикани НАТО да подкрепи Европейски Съюз в напъните да достави медикаменти и медицински произведения Захариева прикани НАТО да подкрепи Европейски Съюз в напъните да достави медикаменти и медицински произведения  Потенциална ваксина против COVID-19 даде обещаващи резултати  Потенциална ваксина против COVID-19 даде обещаващи резултати 
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР