Инкубационният срок на вируса реално е 4-5 дни и седмица

...
Инкубационният срок на вируса реално е 4-5 дни и седмица
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Издържахме дълго, най-глупавото ще е да се провалим накрая

Инкубационният срок на вируса реално е 4-5 дни и седмица след Великден ще стане ясно как сме спазвали мерките. Ако сме направили глупостта да си върнем контактността, ще има много заразени и починали. След като издържахме толкова дълго време, ще е най-глупавото да се провалим накрая – това ще е голяма грешка. Това каза в предаването " Още от деня " по БНТ главният държавен здравен инспектор, който е част от Националния оперативен щаб д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5631
Колкото повече са изследваните, толкова повече заразени ще откриваме. За мен по-точният показател са настанените в болница пациенти. Мерките, които взехме, колкото и да са неприятни и да омръзнаха на хората, са ефективни. Ако погледнем на Балканите, в Сърбия и Гърция има три пъти повече смъртни случаи, а в Румъния са 10 пъти повече, отколкото у нас, заяви д-р Кунчев.

Ген. Мутафчийски: Перверзно е лекарите да ръкопляскат на хората, които се разхождат безотговорно

Никой не може да спре процесът на заразяване, но можем да го избутаме назад и да го отложим, за да дадем време на медиците да се подготвят и да оказват реално помощ на заболелите, подчерта експертът.

Има логика в теорията, че колкото повече хора се срещнат с вируса, толкова по-бързо ще премине епидемията, но не я споделям напълно. При два подобни вируса коронавируси в предишни години това не се случи. Не трябва да чакаме всеки да се зарази и да придобие имунитет за да се ограничи пандемията, поясни д-р Кунчев.

Проф. Кантарджиев с важна молба към българите заради коронавируса

Най-важното е да не допуснем като в Италия лекарите да избират кой да живее и кой да умре. От това, което се случва, се вижда, че въведените у нас мерки дават резултат и ако сега променим тактиката, ще направим груба грешка, каквато направи Великобритания. Дори и в момента нашите мерки не са достигнали строгост като в Сърбия, където има вечерен час, като в Гърция, където излизаш с бележка до магазина, и редица други страни. Много се надяваме да не се наложи видим тези мерки у нас, посочи главният държавен здравен инспектор.

Той увери, че наложената карантина в ромските квартали Факултета и Филиповци не е по етнически признак. Карантината е наложена не защото там живеят роми, а защото гъстотата на населението е много голяма и много хора се връщат от чужбина, категоричен е д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5631  34-годишен татко на 8 деца умря от ковид малко преди изписването си 34-годишен татко на 8 деца умря от ковид малко преди изписването си  Коронавирус: Ще се откажат ли мюсюлманите от свещения месец Рамазан? Коронавирус: Ще се откажат ли мюсюлманите от свещения месец Рамазан?  Министрите на търговията от Европейски Съюз дадоха обещание да бранят европейската стратегическа самостоятелност Министрите на търговията от Европейски Съюз дадоха обещание да бранят европейската стратегическа самостоятелност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР