Имунитетът срещу Ковид-19 може да трае шест месеца благодарение на

...
Имунитетът срещу Ковид-19 може да трае шест месеца благодарение на
Коментари Харесай

В-имунните клетки осигуряват до 6 месеца защита на прекаралите COVID-19

Имунитетът срещу Ковид-19 може да трае шест месеца благодарение на паметта на имунните В-клетки, която пази информация как да защитава срещу вирусите, включително и срещу новия коронавирус, съобщиха АФП и в. " Дейли мейл ".

Откритието е на учени от университета " Рокфелер " в Ню Йорк, САЩ, цитира БТА.

" Тези резултати сочат, че хората, които са били заразени с вируса SARS-CoV-2, могат да развият бърз и ефикасен имунен отговор в случай на повторна среща с вируса ", отбелязва сп. " Нейчър ", което публикува резултатите от изследването.

Авторите му от университета " Рокфелер " са изследвали 87 души, които са били заразени с новия коронавирус.

Те установили, че В-клетките по-трудно могат да бъдат " излъгани " от вариациите в протеина в " шипа " на вируса като тази, открита във Великобритания и РЮА, благодарение на които през последните месеци случаите на заразени по света бързо се увеличават.

С течение на времето нивото на антителата срещу вируса в организма постепенно намалява, но броят на В-лимфоцитите остава постоянен и при нова среща с вируса инициира създаването на антитела, открили учените.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18507  В Хонконг иззеха подправени маски за над $1 млн. В Хонконг иззеха подправени маски за над $1 млн.  В област Търговище през днешния ден стартира слагането на втората доза ваксина против COVID-19 В област Търговище през днешния ден стартира слагането на втората доза ваксина против COVID-19  НА ЖИВО: Представят документа за имунизация против COVID-19 НА ЖИВО: Представят документа за имунизация против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР