Има оптимистична и песимистична прогноза за развитието на пандемията от

...
Има оптимистична и песимистична прогноза за развитието на пандемията от
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: При чешки COVID-сценарий у нас системата ни няма да издържи

Има оптимистична и песимистична прогноза за развитието на пандемията от коронавирус у нас. Оптимистичната е да се върнем на нивата от септември. Песимистичната е да стигнем нивата на Чехия - 600 заразени на 100 000 души, което е ужасно. При песимистичния сценарий системата няма да издържи. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на болница " Св. Екатерина " проф. д-р Генчо Начев.

Не мога да кажа, че системата е в хаос, но има трудности, добави той.

Ние сме във война и трябва да се използват всички възможни средства, за да се победи противника. Една от тях е извънредно положение, посочи проф. Начев.

Едва ли има човек, който може да се съгласи с това, че пациент може да почине заради това, че разкарван в 4-5 болници. Министърът е прав да е гневен в случая. Имаше разпоредба отпреди близо 10 дни 10% от леглата да са за COVID-пациенти. Не може да има болница, която да иска да бъде " чиста " и да не приема пациенти с коронавирус. Това е пълна илюзия. Затова всяка една болница, независимо колко е специализирана, трябва да се подготви и да има легла за такива пациенти, коментира проф. Генчо Начев.

По думите му взетите от здравното министерство са навременни. Никой не е очаквал, че ще има такъв бум на заразените. Мисля, че рестрикциите закъсняха, отбеляза проф. Начев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14307  Над 15 300 новозаразени с ковид в Германия за последното денонощие Над 15 300 новозаразени с ковид в Германия за последното денонощие  Провeряват лабораториите, в които се вършат PCR проби за COVID-19 Провeряват лабораториите, в които се вършат PCR проби за COVID-19  2427 новозаразени с ковид - над 30% от тестваните, 51 са умряли 2427 новозаразени с ковид - над 30% от тестваните, 51 са умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР