Има необходимост от информираност, а не от убеждаване, каза за

...
Има необходимост от информираност, а не от убеждаване, каза за
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов за ваксините и какъв ще е следващият парламент

" Има необходимост от информираност, а не от убеждаване ", каза за БНР проф. Росен Стоянов - преподавател по политически комуникации в Нов български университет, в коментар на предстоящата кампания за ваксиниране срещу Covid-19. Комуникационната стратегия е важна, подчерта той и уточни, че информацията трябва да бъде поднасяна от експерти в здравната област.

По думите на професора властите трябва да се съсредоточат и в създаването на комуникационни екипи, а не само в кризисни щабове.

" Медиите са онези, които трябва да преценяват каква информация да пропускат към публиката. Същината на казаното трябва да бъде транслирана без интерпретиране. Когато някой говори, той трябва да бъде представен в " голотата " му на вербална компетентност или некомпетентност ", коментира той.

Проф. Росен Стоянов подчерта недоверието на обществото в управляващите и коментира заявката на български и световни политици да си поставят ваксина срещу коронавируса пред камери. " Всеки кадър, в който се показва ваксиниране на човек, ще откаже голям процент от зрителите на това да извършат същото със себе си.... Здравният статус на всеки от нас е лична информация и всеки трябва да направи свободен избор дали иска да се ваксинира ", смята той.



Във връзка с предстоящите парламентарни избори, проф. Стоянов подчерта, че ще бъдат в трудна ситуация на пандемия и стандартните инструменти на една предизборна кампания ще бъдат много ограничени. " Зима и много забрани. Предполага се, че статуквото може би ще надделее и ще се запазят позициите, които имат политическите партии към момента. Кой ще победи няма да е толкова важно, защото със сигурност няма да е с нокаут. Прогнозите за предстоящи коалиции ще са много интересни, защото е ясно, че няма как да се спечели мнозинство. Парламентът ще е пъстър ", категоричен е проф. Стоянов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16661  Доц. Велизарова изясни кое е най-фаталното за разпространяването на COVID-19 Доц. Велизарова изясни кое е най-фаталното за разпространяването на COVID-19  Д-р Георгиева: За 50 пациенти с COVID-19 се грижат две сестри и един доктор Д-р Георгиева: За 50 пациенти с COVID-19 се грижат две сестри и един доктор  Кардиолог за COVID-19: Във война сме! Лечението е малко дейно Кардиолог за COVID-19: Във война сме! Лечението е малко дейно
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР