„Имаме работеща парламентарна група. Имахме моменти, в които нямахме заседания,

...
„Имаме работеща парламентарна група. Имахме моменти, в които нямахме заседания,
Коментари Харесай

Александър Сиди: Мир и любов при "Патриотите" няма, но няма и проблеми

„ Имаме работеща парламентарна група. Имахме моменти, в които нямахме заседания, но напоследък имаме заседание. Мир и любов цари по начина, по който ние " Обединените патриоти ", можем да го правим. Ние, и трите партии, сме заредени с много енергия и тази енергия дава отражение”. Това обяви в предаването „ Денят на живо” по Канал 3 депутатът от „ Обединени патриоти” от квотата на ВМРО Александър Сиди по отношение на ситуацията в коалицията и непрестанните скандали, свързани с нея.
„ Очевидно имахме грешка в комуникацията. И проблeмът реално е чисто медиен. Но вътре в самата група не сме имали проблеми. Не сме имали проблеми на ниво народни представители. Проблемът е, че нашите лидери си говорят през медиите. И всичките тези идеи от последните дни може би първо трябваше да бъдат поставени на коалиционен съвет. За да се стигне и до това предложение на Волен Сидеров за оставката на Красимир Каракачанов, което не бе искане, а приятелско предложение”, заяви депутатът.
„ Фактът е, че Валери Симеонов, който свърши немалко работа, бе атакуван не заради работата си, а заради езика си. По същия начин г-н Каракачанов бе вкаран в един скандал с паспортите.
Малката коалиция търпи щети, защото опозицията, така и не можа да се позиционира, създава скандали и това се отразява на по-слабия в управляващата коалиция, разбира се.
Вътре в групата проблеми няма, мир и любов разбира се няма, защото не сме се събрали да се обичаме”, каза още Сиди, като изтъкна, че най-хубавото нещо, което се е случвало в патриотичното простраство е именно обединението между трите партии.
И отново изтъкна, че проблемите в партиотичната коалиция се дължат на неправилна комуникация. Той видя и нещо положително в скандалите, а именно, че по този начин „ Обединените патриоти” са интересни на обществото.
Сиди смята, че в голяма степен малката коалиция става жертва и на медийни спекулации.
„ Ролята на медиите е да отразяват истината. Нито един от лидерите не тръгва да обяснява, че има проблем по отношение на парламентарната група, брой депутати и т.н. Затова трябва да бъдем внимателни и защо трябва да ходим по студията, за да обясняваме, че проблеми няма. Медиите трябва да отразяват истината такава, каквато е, а не да правят спекулации”, изтъкна Сиди и припомни, че ВМРО са инциирали кампания за борба с фалшивите новини и обясни, че е трудно да бъдат опровергавани всички спекулации.
„ Оттук нататък трябва да решим какво правим нататък. Да излезем и да чуем какво искаха тези, които протестират. Защото в последните дни имаше много странни искания, но имаше и конкретни такива, като например тези на майките на деца с увреждания”, каза депутатът.
Относно очакванията си за работата на новия вицепремиер Марияна Николова, която ще замени Валери Симеонов той коментира:
„ Очаквам да продължи с политиката на Валери Симеонов. Смятам, че той направи много добри неща, но големият проблем бе изказът му. Дори и за проверките в заведенията по морето бяха осмивани, но все пак действията му бяха одобрявани. Така че не очаквам резки промени.
Александър Сиди обяви и че „ Патриотите” отново ще предложат да бъде преразгледан Закона за местните данъци и такси и по-конкретно частта за новия данък върху автомобилите. Сиди изрази мнение, че президентското вето върху закона ще бъде отхвърлено от парламента, но все пак те искат преразглеждането му.
„ В крайна сметка чухме какво казват хората. Затова ще говорим с ГЕРБ и ще се опитаме да направим предложение да направим бонификация за по-екологичните автомобили, като тези за хибридните автомобили или тези с газови уредби”, заяви Сиди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР