Известният италиански лекар Масимо Гали, началник на инфекциозното отделение в

...
Известният италиански лекар Масимо Гали, началник на инфекциозното отделение в
Коментари Харесай

Експерт: Втората вълна от разпространение на вируса в Италия е по-безопасна от първата

Известният италиански лекар Масимо Гали, началник на инфекциозното отделение в миланската болница " Луиджи Сако " твърди, че настоящата нова вълна от разпространение на короновируса в Италия не може да се сравнява с пика на пандемията през март и април, предаде ТАСС.

В публикувано днес интервю в " Кориере дела сера " експертът казва, че сега в Италия малък процент от заразените са хоспитализирани и няма такива тежки случаи, както преди. По думите му понастоящем новозаразените са предимно млади хора, като в повечето случаи те нямат симптоми. " Но това е опасно, защото те може да станат инкубатори на вируса и да заразяват по-възрастните ", предупреди Гали.

Още в началото на разпространението на коронавируса в Северна Италия болницата " Луджи Сако " бе на предната линия в борбата със заразата. В лечебното заведение бе изолиран щамът на вируса, а вирусолози от болницата публикуваха няколко научни разработки за генетиката му, казва пред " Кориере дела сера " Гали.

Той беше един от хората, настоявали за твърди мерки на властите, за да бъде ограничено разпространението на коронавируса. Освен това Масимо Гали се въздържаше от оптимистични прогнози, отбеляза ТАСС.

От началото на пандемията в Италия бяха регистрирани над 260 хиляди случая с коронавирус, от които близо 35 500 приключиха със смърт. През последните седмици в страната се наблюдава ръст в броя на новозаразените за денонощие, който надхвърля хиляда. Но въпреки това на интензивно лечение са подложени по-малко от сто души, докато през април те бяха към 4000.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11715  Продължават да се усилват инфектираните от ковид в ромския квартал в Луковит Продължават да се усилват инфектираните от ковид в ромския квартал в Луковит  Създават COVID-отделение в болничното заведение в Добрич Създават COVID-отделение в болничното заведение в Добрич  Здравният министър през днешния ден ще бъде във Варна Здравният министър през днешния ден ще бъде във Варна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР