Здравният министър на Чехия Роман Примула призова лекарите, работещи в

...
Здравният министър на Чехия Роман Примула призова лекарите, работещи в
Коментари Харесай

Прага към чешките лекари в чужбина: Върнете се!

Здравният министър на Чехия Роман Примула призова лекарите, работещи в чужбина, да се върнат в родината и да помогнат на своите колеги в момент, когато страната регистрира рекорден брой случаи на коронавирус, предаде ДПА.

Примула приветства призива, отправен от Чешката лекарска камара, като каза: Ние ще сме благодарни за всяка помагаща ръка.

Председателят на камарата Милан Кубек призова лекарите, работещи в чужбина, да помогнат на своите бивши колеги в чешките болници.

Най-спешна нужда има от анестезиолози и медици, специализирани за работа в интензивни отделения, а също от квалифицирани работници за предоставяне на грижи.

Стотици лекари и завършили медицина студенти напускат Чехия всяка година, за да търсят работа в чужбина за по-голямо заплащане и при по-добри условия.

В момента Чехия е на челно място в Европа по брой регистрирани нови заразявания с коронавирус на 100 000 души население. Прага съобщава за рекорден брой случаи за втори пореден ден.

Вчера страната обяви, че е регистрирала 9721 заразявания за денонощие. В Чехия досега са регистрирани общо 149 000 заразявания и 1230 смъртни случая от COVID-19.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13377  Студентите от Юридическия факултет на Русенския университет ще учат онлайн Студентите от Юридическия факултет на Русенския университет ще учат онлайн  23-ма души от отбор 23-ма души от отбор " Пирин " с позитивни проби за COVID-19  Обрат с маските в Сърбия Обрат с маските в Сърбия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР