Здравните власти в Южна Корея заповядаха хиляди стачкуващи лекари да

...
Здравните власти в Южна Корея заповядаха хиляди стачкуващи лекари да
Коментари Харесай

Южна Корея заповяда на лекарите да спрат да стачкуват

Здравните власти в Южна Корея заповядаха хиляди стачкуващи лекари да се върнат на работа в момент, когато страната за 13-и пореден ден отчете трицифрено увеличение на случаите на коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Здравният министър Пак Ньон-ху каза, че тези, които откажат, могат да понесат санкции като временно спиране или анулиране на разрешителните им за медицинска практика, а е възможно дори да бъдат осъдени на затвор.

Лекари в региона на Сеул и други части на Южна Корея започнаха от днес тридневна стачка, противопоставяйки се на правителствените планове за увеличаване на студентите по медицина.

Протестите принудиха големи болници в столицата да съкратят работното време или да отложат някои операции.

Здравното министерство каза, че над 2000 здравни заведения в Южна Корея са съобщили, че възнамеряват да спрат работа днес, след като лекарски организации са изразили неудовлетворение от преговорите с правителството.

Правителството иска да увеличи броя на студентите по медицина с 4000 в следващите 10 години, като настоява, че това е важно за справянето с кризи като тази с Ковид-19 и за намаляване на неравенството в здравеопазването между силно развития регион на Сеул и останалата част от страната.

Лекарските организации казват, че Южна Корея има достатъчно лекари, които са в жестока конкуренция помежду си.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11750  11 нови случая на ковид в Попово, четири са при деца 11 нови случая на ковид в Попово, четири са при деца  Маската дава лъжливо възприятие за сигурност Маската дава лъжливо възприятие за сигурност  Антонио Бандерас пребори ковид Антонио Бандерас пребори ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР