За седмица в Търговищка област са имунизирани 125 медицински специалисти,

...
За седмица в Търговищка област са имунизирани 125 медицински специалисти,
Коментари Харесай

За седмица в Търговищко са имунизирани 125 медицински специалисти на първа линия

За седмица в Търговищка област са имунизирани 125 медицински специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция. От Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ информират, че за периода 4-8 януари са предоставени ваксини срещу COVID-19 на лечебни заведения, общопрактикуващи лекари и медицински центрове в региона.

По данни на Единния информационен портал, в област Търговище към днешна дата са поставени 205 дози ваксина.

От РЗИ съобщават, че през последното денонощие в областта са регистрирани осем нови случая на коронавирус. С тях броят на диагностицираните от началото на пандемията става 2261.

В трите лечебни заведения в областта са настанени общо 39 пациенти, диагностицирани с коронавирус. Най-много от тях - 29, са в областната болница в Търговище. На домашно лечение са 130 заболели.

По данни на РЗИ, излекуваните са 1925. От началото на пандемията са починали 167 души, двама от тях - през последните 24 часа.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18193  В Съединени американски щати федералните управляващи приканват обособените щати да ускорят имунизирането и да не бавят вторите дози В Съединени американски щати федералните управляващи приканват обособените щати да ускорят имунизирането и да не бавят вторите дози  В Румъния удължиха положението на паника поради пандемията с един месец В Румъния удължиха положението на паника поради пандемията с един месец  Карантинират екип на СЗО в Ухан? Карантинират екип на СЗО в Ухан?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР