Заразяването с COVID-19 има няколко характеристики. Първото е загубата на

...
Заразяването с COVID-19 има няколко характеристики. Първото е загубата на
Коментари Харесай

За какво да внимаваме след преболедуван COVID-19?

Заразяването с COVID-19 има няколко характеристики. Първото е загубата на вкус и обоняние. Втората степен е свързана с атакуването на съдовете на мозъчните обвивки и образуването на тромби. Това разкри неврологът д-р Ваня Денева.

Най-тежката степен е, когато вирусът може да преодолее защитите и навлезе директно в тъканите на мозъка. Оттам е възможно да причини различни по тежест поражения като инцефалит.

„ Това е един много специфичен момент кога да отидем, кога да потърсим помощ. След прекрана Ковид инфекция може да има по-дълга физическа и психическа умора. Това е пост-Ковид неврологичен и физически синдром ", каза пред бТВ специалистът.

Тя добави, че понякога след преболедуване на коронавирус има много нетипични неврологични болки. Инсулт след прекаран Ковид също е възможен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17084  16 643 са новите случаи на COVID-19 в Германия 16 643 са новите случаи на COVID-19 в Германия  Сервитьори и бармани от Пловдив излизат на митинг Сервитьори и бармани от Пловдив излизат на митинг  Не подценявайте обикновените неща!, приканиха от Министерството на здравеопазването Не подценявайте обикновените неща!, приканиха от Министерството на здравеопазването
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР