За първи път показан на автомобилното изложение в Париж през

...
За първи път показан на автомобилното изложение в Париж през
Коментари Харесай

Хиперекраните на автомобилите: Mercedes ги измисля преди... 25 години

За първи път показан на автомобилното изложение в Париж през октомври 1996 г., концептуалният автомобил разполага с редица функции, които може би са звучали като научна фантастика, но днес могат да бъдат намерени в много превозни средства.

" Електрониката разпознава командите на водача като желание за определено състояние на шофиране - ускоряване, спиране, управление, заден ход - и след това в един миг решава как най-добре и най -безопасно да изпълни командите на водача “, пише в прессъобщението на Mercedes през 1996-а. " Това се случва в зависимост от ситуацията, защото компютърът използва информация от различни сензори, които му дават информация за скоростта, оборотите на колелата и двигателя, състоянието на пътната настилка и движенито на самия автомобил, наред с много други неща. "
`Хиперекраните

При разработката на F 200 Imagination се използва " симулатор за шофиране ", друга технология, която е разпространена днес. Имайте предвид, че дори тогава тази технология не е нова - Mercedes започва да използва първия си симулатор за шофиране през 1985 г.
`Хиперекраните

Производственият EQS на Mercedes-Benz от 2022 г. по-горе разполага с „ хиперекран “, подобен на този от F 200 Imagination

Концепцията от преди 25 години разполага с огромен цветен екран, който се простира от единия край на таблото до другия. Макар и доста различна от днешната, наречена Hyperscreen, системата включва цифрови инструменти, бордови компютър, камери за обратно виждане, навигационна система, радио, CD и DVD плейър и телефон. Може дори да се свърже с интернет, за да позволи на бизнесмените да работят в движение.

Клъстерът на F 200 Imagination също така показва активния контрол на шасито, разпознава глас, контролира ръчната спирачка с електрическо задвижване, а ветроупорното стъкло може да стане непрозрачно с натискане на бутон. Не всички от тези иновации обаче имат успех.

Въпреки че много от нещата на тази невероятна концепция могат да бъдат намерени в серийните автомобили днес, превозните средства все още имат волан, а не джойстика, който се вижда във F 200. Системата обаче е " умна " още тогава - преди 25 години.
`Хиперекраните

Що се отнася до дизайна на F 200 Imagination, въпреки че по-екстремните елементи бяха омекотени, съществената форма на колата беше използвана в Mercedes-Benz CL от 1999 г. Днес F 200 може да бъде видян в музея на Mercedes-Benz.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР