Задминахме онова фатално 13-о число. Днес е Петковден, ден на

...
Задминахме онова фатално 13-о число. Днес е Петковден, ден на
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов призна дали подкрепя по-строгите мерки срещу COVID-19

Задминахме онова фатално 13-о число. Днес е Петковден, ден на доброто е. Да не се държим като героите от приказката за Нероден Петко. Така пулмологът и председател на Медицинския експертен съвет за борба с коронавируса проф. Коста Костов коментира ситуацията с COVID-19 у нас.

По повод мерките у нас, той заяви:

" Не мисля, че трябва да налагаме по-строги мерки. Множество проучвания са доказали, че най-ефективни са индивидуалните мерки – дезинфекция, носене на маски и дистанция. Аз самият не съм привърженик на налагането на по-строги мерки ".

Коста Костов каза, че изпитва " симпатия към носенето на маски " и призова хората да не спорят за това.

" Маските предпазват. Най-некачествени – 30%, по-качествени – 50%, най-качествени – 90% “, категоричен бе той.

Специалистът сподели, че дъщеря му учи в Германия и тя му разказва, че мерките там са по-строги.

" Всички носят маски в обществените пространства. Там е абсолютен скандал да не носиш маска – в транспорт, в магазин ", посочи още пулмологът.



Междувременно проф. Коста Костов настоя, че е време за COVID-19 да говорят тесните специалисти, особено щом се касае за последствията. Той сподели, че не иска да коментира работата на Националния оперативен щаб. А пък Медицинският експертен съвет продължава да се опитва да помага на специалистите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13215  Шуменската болница в сериозна обстановка Шуменската болница в сериозна обстановка  Доц. Мангъров за COVID-19: Все едно жена да е правила секс и след 2 дни да си пусне тест за бременност Доц. Мангъров за COVID-19: Все едно жена да е правила секс и след 2 дни да си пусне тест за бременност  Поставеният под карантина министър председател на Полша е с негативен тест за ковид Поставеният под карантина министър председател на Полша е с негативен тест за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР