Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради

...
Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради
Коментари Харесай

Жители на град Мартен блокираха за 30 минути пътя Русе-Силистра

Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради проблем от години с електроснабдяването. В знак на недоволство те блокираха за трийсетина минути главния път Русе-Силистра.
" По този проблем имаме много подписки. Без значение дали вали сняг, дъжд, дали пече слънце, токът при нас непрекъснато угасва. Напрежението също се променя. Това е голям кошмар - електроуреди гърмят. Предстои зима ", каза Зинаида Тодорова. Според Елка Недкова постоянно се извършвали ремонти и обслужвания на електропреносната мрежа, заради които електричеството прекъсвало. " Казват, че и птиците им пречели, защото кацали по електропроводите ", заяви Недкова.
Кметът на Мартен Димо Тонев обясни, че проблемът е от много време, като нееднократно е настоявал да се изгради подстанция в местността Слатина, за да може Мартен да се захранва самостоятелно, заедно с близкото село Сандрово.
По думите му електропреносната мрежа също трябва да се подмени, защото е остаряла.
Тонев каза още, че от електроразпределителното дружество са отговорили, че до октомври-ноември тази година ще бъде изградена възловата подстанция, а от утре ще се описват проблемните участъци, които да се подменят с усукан проводник. Така ветровете и клоните на дърветата няма да създават проблем. Кметът обясни още, че в населеното място живеят около 6000 души.
Областният управител на Русе Галин Григоров обясни пред протестиращите, че е водил многократно разговори по проблема с дружеството, а от миналата година имало готов проект. Той бил получил уверение, че подстанцията ще бъде изградена, като до ден-два ще се подпише и договорът за терена й.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР