Животът извън политиката изглежда се отразява добре на бившия външен

...
Животът извън политиката изглежда се отразява добре на бившия външен
Коментари Харесай

Bloomberg гръмна: Борис Джонсън получи хонорар от 121 000 долара за двучасова реч

Животът извън политиката изглежда се отразява добре на бившия външен министър и лондонски кмет Борис Джонсън.

Той е получил хонорар от 94 500 британски паунда, което се равнява на 121 000 щатски долара, за двучасова лекция. Това съобщава Bloomberg, цитирайки данните от финансовата декларация на Джонсън, подадена в британския парламент.
Народните представители на Острова са длъжни периодично да подават информация за всички свои финансови доходи и странични дейности.
В случая с Борис Джонсън става въпрос за събитие в Ню Йорк, организирано от хеджфонда GoldenTree Asset Management в началото на ноември. Пътните разходи и настаняването също влизат в тази сума.
Хонорарът на Джонсън обаче надхвърля дори и този на бившия финансов министър Джордж Озбърн, който получи 85 000 паунда (близо 110 000 долара) от Citigroup за две свои изказвания през 2016 г., малко след като бе освободен от поста си в правителството.
Борис Джонсън, така или иначе, е един от най-добре платените депутати, тъй като всяка година получава по около 250 000 паунда (322 000 долара) авторски права за рубриката, която поддържа в британския ежедневник The Telegraph.
Хеджфондът GoldenTree управлява активи на стойност 28 милиарда долара. По-рано този месец фондът, заедно с група кредитори на Johnston Press, поеха контрол върху дейността на затъналата в дългове издателска компания.

Във Великобритания тя издава The Scotsman, The Yorkshire Post, The i и близо 200 други заглавия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР