Ефективността на руската ваксина „Спутник V“ срещу тежките случаи на

...
Ефективността на руската ваксина „Спутник V“ срещу тежките случаи на
Коментари Харесай

Ефективността на „Спутник V” е 100% при тежки случаи на COVID-19

Ефективността на руската ваксина „ Спутник V “ срещу тежките случаи на COVID-19 е 100%, се посова в съобщение на Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ), цитиран от ТАСС, предава Фокус.

„ Ефективността на ваксината Спутник V срещу тежки случаи на коронавирусна инфекция е 100%.

Сред потвърдените случаи на коронавирусна инфекция са регистрирани 20 тежки случая на заболяването в групата на плацебо, докато в групата, получавала ваксината, няма тежки случаи на заболяването “, се отбелязва в съобщението. Отбелязва се, че към 14 декември в хода на клиничните изпитания в Русия са били ваксинирани над 26 хиляди доброволци.

В момента клинични изпитания се провеждат и в Беларус, Обединените арабски емирства, Венецуела и редица други страни, както и във втората и третата фаза в Индия.

Към 14 декември проучването не разкрива непредвидени нежелателни явления. Някои от ваксинираните са имали краткосрочни нежелателни явления, като болка на мястото на инжектиране, грипоподобен синдром, включително температура, слабост, умора и главоболие. Въз основа на получените данни създателите на руската ваксина „ Спутник V “ ще подадат документи за ускорена регистрация на ваксината в различни страни.

Данните, получени по време на изследването, ще бъдат публикувани от изследователския екип Института Гамалея в едно от водещите международни рецензирани медицински списания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16727  Районният център по трансфузионна хематология в Плевен е приел първите 12 донори на кръвна плазма Районният център по трансфузионна хематология в Плевен е приел първите 12 донори на кръвна плазма  Европейски Съюз ще подари 5% от имунизациите си против COVID-19 на небогати страни Европейски Съюз ще подари 5% от имунизациите си против COVID-19 на небогати страни  Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч не понижава Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч не понижава
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР