Ето какво е записано в член 57 в Конституцията на

...
Ето какво е записано в член 57 в Конституцията на
Коментари Харесай

Вижте какво е записано в член 57 от Конституцията на Република България

Ето какво е записано в член 57 в Конституцията на Република България.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6963
Припомняме ви, че адвокат Михаил Екимджиев обяви в предаването " Тази събота " по бТВ, че Конституцията трябва спешно да се промени, защото мерките в момента са противоконституционни.

Адвокат: Веднага да се промени Конституцията, иначе живеем в един хаос

Чл. 57.
(1) Основните права на гражданите са неотменими.

(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.

(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в:

чл. 28(Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.),

чл. 29 ((1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.),

31, ал. 1, 2 и 3((1) Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок.
(2) Никой не може да бъде принуждаван да се признае за виновен, нито да бъде осъден само въз основа на неговото самопризнание.
(3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.),

чл. 32, ал. 1 ((1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.)и чл. 37((1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
(2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.).


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6963  Трапезата ни за Гергьовден може да бъде напълно българска, увери Десислава Танева Трапезата ни за Гергьовден може да бъде напълно българска, увери Десислава Танева  Адвокат: Веднага да се промени Конституцията, другояче живеем в един безпорядък Адвокат: Веднага да се промени Конституцията, другояче живеем в един безпорядък  Спират брифингите на щаба Спират брифингите на щаба
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР